KONYA / SELÇUKLU - HAMİDİYE İMAM HATİP ORTAOKULU

May

Okulumuz DYK kurslarına katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz yıl içindeki çalışmalarını değerlendirip öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak için neler yapabileceklerini konuştular. Sene içinde yapılabilecek geziler ve çeşitli etkinliklerin palnlamasını yapan öğrenci ve öğretmenlerimizin çalışma ve başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuzda yapılan düzenli veli toplantılarına ek olarak oluşturduğumuz veli kabul mekanımızda velilerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Okulumuzla velilerimiz arasındaki işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğimiz etkinliklerimizi okul sosyal medya hesaplarımızdan ve veli gruplarımızda paylaşıp daha yüksek katılım hedefliyoruz.

May

Atiker Yazılım işbirliğiyle bulut tabanlı yazılım "Clomosy" tanıtım etkinliği okulumuz öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda Acil Durum ve Yangın Tatbikatı yapıldı.

May

Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz edebi faaliyetler kapsamında yaptığımız münazara, şiir okuma faaliyetleri öğrencilerimizin düşünce dünyalarını geliştirmeye yardımcı oluyor. Yapılan faaliyetler başta okul internet sitemizde ve sosyal medyada öğrencilerimizle paylaşılıyor.

May

Okulumuzda gerçekleştirilen 40 Hadis etkinliğinde seçilen hadislerin öğrencilerimize anlatımı yapılmıştır. Hadisler sınıf ortamında anlatılmış, öğrencilere canlandırmalar ve örneklendirmeler yaptırılmış ve yapılan çalışmaların görselleri sınıflarda paylaşılmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Fadime Arslan önderliğinde 7-B YDA sınıfımız ile  okulumuzda Akran Zorbalığına karşı 'STOP PEER BULLYING'  e Twinnig projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında çeşitli etkinlikler yapılarak okulumuz öğrencilerini Akran Zorbalığına karşı bilinclendirmek amaçlanmaktadır.

May

Okulumuz eTwinning School ( eTwinning Okulu) olmuştur.

May

Okulumuz E Twinnig proje çalışmaları devam ediyor.

Okulumuzda yürütülen E Twinning çalışması " Negative Feelings- Positive Reflections" kapsamında okul tanıtımı yapıldı. Proje okulumuz öğretmenlerinden Fadime Arslan ( İngilizce Öğrt.) ve Selda ŞENGÖZ PİRBUDAK( Arapça Ogrt.)  tarafından yürütülen projede 23 öğrencimiz aktif olarak yer almaktadır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Bakanlığımız tarafından her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak için tasarlanan "Diyalekt" adlı İngilizce dijital eğitim platformunun lansman programı, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili Bakanlığımız tarafından yapılan haberin linki için tıklayınız

Nis

Okulumuz öğrencilerinin performans ve ders kazanımlarının ölçülmesi amacıyla sınava yönelik öğretmenlerimizle oluşturduğumuz ekiple tüm öğrencilerimizin kazanım bazlı performanslarını aylık sınavlar yapıp değerlendiriyoruz. Eksik olan kazanımlar doğrultusunda öğretmenlerimiz gerekli önlemleri alıp velilerimizi de bu konuda bilgilendiriyoruz. Özellikle 8. sınıflarda LGS ye yönelik hafta sonu kursları ve denemelerle öğrencilerimizi sınavlara hazırlıyoruz.

Nis

Ramazan ayının gelmesiyle okulumuzda dini gün ve gecelerin anlam ve önemini öğrencilerimize daha iyi anlatmak için cami, müze gezileri düzenleyip okul içinde de çeşitli programlarla öğrencilerimize faydalı olmak istiyoruz. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Ramazan ayına özel "Ramazan Sandığı" hazırlanıp sınıflarımızda öğrencilerimizle buluşturuldu. Toplanan hayırları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Emeği geçen ve hayırda bulunanlara teşekkür ederiz.

Nis

Teknoloji, sosyal medya ve internet bağlamında e-bağımlılıkla mücadele kapsamında Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Yasemin Yalçın Çınar okulumuz öğrencilerini bilgilendiriyor. Öğretmenimize teşekkür ederiz.