KONYA / SELÇUKLU - HAMİDİYE İMAM HATİP ORTAOKULU

Ock

Ülkemizde ve tüm dünyada devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde okulların açık kalması için salgın önlemlerine titizlikle uymaya devam ediyoruz. Bu kapsamda özellikle tenefüslerde olmak üzere sınıflarımızı düzenli olarak havalandırıyoruz. Maskesi olmayan öğrencilerimize maske verip maske kullanımını destekliyoruz. Koridorlarda antibakteriyel kullanımını ve ellerin temiz tutulması konusunda tüm öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz.

Aldığımız tedbirlerle pandemi sürecini okullarda yüz yüze eğitime devam edebilmek için gayret gösteriyoruz.

Ock

Okulumuz mescidi mesleki tatbikatları uygulamak için öğrencilerimiz tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Mescitte bulunan etkileşimli tahta sayesinde görüntülü ve sesli eğitim alan öğrencilerimiz alanlarında daha iyi yetişiyorlar. Ayrıca okul kütüphanemize ek olarak mescitte bulunan kitaplığımızdan isteyen öğrencilerimiz faydalanıyor.

6. Sınıf Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması

Ara

Okuyorum projesi kapsamında okulumuza gelen kitaplar öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimiz tarafından ilgiyle okunan kitaplar sayesinde öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını destekliyoruz. Projede emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmenleri öğrencilerimize imam hatip okullarının kuruluş amaçlarından, dünden bugüne ülkemize ve insanlarımıza sağladığı katkılardan, imam hatip okullarının vizyon ve misyonundan ve gelişimi için bizlere düşen görevlerden bahsettiler. Yapılan çalışmalarla öğrencilerimizin bu konudaki farkındalık düzeylerinin artmasına katkı sağladık.

Ara

Okulumuz öğrenci kulüpleri öğrencilerimizin akademik gelişimleri yanında sosyal ve kültürel yönden de gelişmelerini hedef almaktadır. Spordan sanata, müzikten kişisel gelişime farklı alanlarda öğrencilerimizin ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik olarak açılan okulumuz kulüpleri öğrencilerimizin gelişimine destek oluyor.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden oluşan akademik takip komisyonu öğrencilerimizin derslerdeki başarılarının artırılması için çalışmalara başladı. Hem derslerdeki başarıyı artırmak hem de sınavlara yönelik olmak üzere Konya ÖDM sistemi üzerinden öğrenci başarıları incelenip başarıyı artırmaya yönelik gerekli tedbirler alınıyor.

Kas

Okulumuz öğrencilerinin akademik başarılarını artırma kapsamında okulumuzda düzenlenen Dyk kurslarımızda öğrencilerimizi sınavlara hazırlıyoruz. Ayrıca Konya ÖDM sistemi üzerinden öğrencilerimize yönelik aylık kazanım değerlendirme sınavları uygulanmaya devam ediyor. Akademik kurslarımıza destek olarak okul rehber öğretmenimizin her ay belirlediği bir konuda öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik aylık bültenlerde okulumuz web sitesinde yayınlanıyor. Bu bültenlere okulumuz sitesi Rehberlik bölümünden ulaşabilirsiniz.

Kas

Okulumuz kütüphanesi Selçuklu Belediyesinin gönderdiği yeni kitaplarla zenginleşti. Türkçe öğretmenlerimizin de desteğiyle tüm öğrencilerimizi kütüphane ve kitaplarla buluşturuyoruz. Öğrencilerimiz okulda yapılan okuma saatleriyle yeni kitaplarla buluşuyor, bu sayede öğrencilerimize uygun okuma alanları oluşturuluyor.

Kas

Cumhuriyet Bayramımız okulumuzda yapılan törenle coşkuyla kutlandı. Törenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Kare Halı sahibi Mustafa Seyfi Yaşlı okulumuz bayan mescidinin tefrişatını yapmıştır. Yaptığı yardımlardan dolayı okul müdürümüz Fikret Budak teşekkür edip plaket vermiştir. Mustafa Seyfi Yaşlı'ya okulumuz öğretmen ve öğrencileri olarak teşekkür ederiz.

Haz

Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve temel değerleri (sevgi, şefkat, merhamet, saygı, heyecan, azim, kararlılık, sabır, sebat, fedakârlık...) hakkında okulumuz öğretmenleri müdür yardımcımız Murat Büyükyılmaz başkanlığında toplantı yaptı. Toplantıda okulumuz öğretmenleri öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri hakkında görüşlerini bildirip yapılması gerekenler hakkında görüşlerini paylaştı. Meslek ilkelerimiz adına yapılan toplantı çok verimli geçti, katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okul Müdürümüz Fikret BUDAK görevine başladı.